dijous, 12 d’abril del 2018

Copa Catalunya

[Un dos i seguit, 6-4-18]

El sector de les colles sardanistes de competició, tot i haver experimentat una enorme davallada en el nombre de grups actius –sobretot, si comparem el moment actual amb el de fa una vintena d’anys, per exemple-, segueix essent un àmbit vital i amb un percentatge de jovent important. Ja fa uns anys que la quantitat de colles sembla que es mostra força estable, cosa que, ateses les circumstàncies, ja és una dada ben positiva.

Amb tot, com és lògic, els responsables sempre temen per la continuïtat de les anelles, i saben que, ateses les exigències de tot tipus que comporta implicar-se en una colla (de temps, físiques, econòmiques...), cal generar nous balladors constantment, tal i com saben entitats de l'estil de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, quan veuen que els més petits, els alevins, per edat aviat salten a la categoria superior, i així successivament les altres.

En definitiva, cal entendre que és consubstancial amb la dinàmica de les colles treballar sempre i en tot moment per mantenir les plantilles, no només per mitjà dels cursets i altres iniciatives semblants, sinó també (i això és encara més complex) fent que el conjunt de la competició sigui més atractiva. Estem parlant de concursos, de punts, de classificacions, de jurats, etc. És a dir, qüestions sempre problemàtiques a tot arreu i també en la sardana de competició. S’entén, doncs, que els responsables vagin amb peus de plom a l’hora de moure o canviar res, però també és evident que cal exigir imaginació i iniciatives valentes.

És per això que s’agraeix que la Unió de Colles Sardanistes hagi engegat l’anomenada Copa Catalunya, un concurs que vol ser diferent en molts sentits, inclosa la voluntat de fer-se visible a la resta de la societat a través, naturalment, de la presència als mitjans de comunicació. En el programa d’avui en parlarem dels nous plantejaments d’aquesta cita inclosa en la capitalitat sardanista de Montblanc, però tot i que es tracta d’una proposta experimental, d’entrada cal valorar-hi aquell esperit decidit i valent que dèiem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada