dijous, 1 de febrer del 2018

La Guia Sardanista, una bona orientació

[Un dos i seguit, 19-1-18]

El passat 16 de desembre es va presentar oficialment la Guia Sardanista 2018, la publicació que promou la Confederació Sardanista de Catalunya amb la intenció d’oferir a tothom qui hi estigui interessat una eina per seguir el gruix de l’activitat sardanista arreu del país durant tot l’any. L’exhaustivitat és impossible en bona part d’aquest tipus de publicacions, per això se centra, sobretot, en els aplecs i els concursos de colles, que són les activitats més regulades, encara que sense oblidar la resta (ballades, concerts, etc), tot i que per la dinàmica pròpia de les organitzacions d'aquests actes ningú pot pretendre saber prèviament tots els que hi haurà. Els aplecs i els concursos estan coordinats per les entitats pertinents i això facilita la previsió més afinada del calendari.

La veritat és que la Confederació no només s'esforça en millorar el contingut de la guia, amb les dades bàsiques però prou completes de cada cita, sinó que també és evident la preocupació per fer-la atractiva, pràctica i accessible. Això vol dir un disseny actual i clar, publicar-la en paper però també a la xarxa i ampliar la informació que inclou. En aquest darrer aspecte, a més de les activitats relacionades, podem trobar-hi dades sobre cobles i colles sardanistes, a més d'informacions d'interès sobre activitats i serveis que presta la Confederació, com ara -i només és un exemple- explicacions sobre la candidatura de la sardana al reconeixement per part de la Unesco. També s'hi destina un espai preferent per al programa d'actes de la propera Capital de la Sardana, que enguany serà Montblanc.

Uns actes que, per cert no començaran fins al mes de març, amb la corresponent proclamació, però aquest dissabte hi haurà una prèvia amb l'assemblea de la Coordinadora d'Aplecs de les comarques meridionals i on es presentarà i es lliurarà la Guia a la demarcació. Tot plegat esdevé força positiu, encara que es podria fer molt més per millorar la part de la Guia amb les activitats que no són aplecs i concursos si les entitats s'hi esforcessin més. Per part de la Confederació estaria bé treballar més la difusió de la Gua més enllà del fet que es pugui trobar als aplecs. En definitiva, tot és millorable, és clar, però la veritat és que el balanç final cal fer-lo en positiu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada