dijous, 19 d’octubre del 2017

Coordinem-nos!

[Un dos i seguit, 13-10-17)

Entrem en un cap de setmana especialment atapeït i interessant en l’àmbit sardanista. Aquí, a Tarragona, diumenge arribarà una nova edició del segon aplec de la ciutat, el del Serrallo. Una magnífica oportunitat de ballar i escoltar sardanes, matí i tarda, i gaudir d’aquest bell indret. Mentrestant, a Barcelona, hi haurà un dels aplecs més importants de l’any, l’anomenat Aplec de Tardor, de les Roquetes o de la Guineueta, que tots són noms que en fan referència, on hi haurà moltes i bones cobles.

Paral·lelament, les colles de competició es troben en un període d’unes quantes setmanes molt intenses i decisives pel que fa al Campionat de Catalunya, i aquest diumenge n’és un molt bon exemple. Al matí, els respectius grups A de colles Grans i Veteranes coincidiran a Terrassa, en un dels concursos més importants de l’any. Vist des de Tarragona, caldrà estar atents al paper de la veterana “Toc de Dansa”, després que hagi aconseguit accedir al selecte grup de les millors colles de la categoria, col·lectiu que tot just ara enceten la fase final de la competició del 2017.

A la tarda, al Vendrell, en plenes Fires de Santa Teresa, a més del Campionat Territorial de les Comarques de Tarragona, l’atenció estarà centrada en les colles juvenils, que d’aquesta manera també enfilen la recta final de la competició, que ha de culminar a Valls el 5 de novembre. En aquest cas, als tarragonins ens interessa el bon paper que hi està fent la colla “Nova Tarragona Dansa”, amb moltes possibilitats de fer podi amb una plantilla jove però experimentada que s’estrena enguany a la categoria juvenil. 

Tot plegat, ens mostra un panorama ric i ple de vitalitat, potser només emboirat pel temor que tanta coincidència d’actes importants en un sol dia pugui resultar negatiu. La manca de coordinació sembla ser un mal endèmic, ja que no és nou ni limitat a unes poques dates. És evident que aquest és un dels grans reptes de la Confederació Sardanista de Catalunya, que ha de trobar la fórmula per evitar concentracions d’activitat exagerades en un sol dia, ja que no beneficien a ningú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada