dijous, 2 de febrer del 2017

Una eina important

[Un dos i seguit, 27-1-17]

La setmana passada parlàvem de la Guia Sardanista, una publicació que la Confederació Sardanista de Catalunya considera de gran importància en la seva política de comunicació i divulgació. És per això que hi dedica esforços, aconseguint una eina prou interessant i força reeixida.

En aquesta mateixa línia cal situar-hi l’ús de les noves tecnologies, per mitjà de pàgines web i les xarxes socials. La presència sardanista en aquest sentit és notable, sobretot a Facebook i Twitter, mentre que alguns webs han estat autèntics pioners, entre els quals el que quan va néixer era de la Federació Sardanista. Ja feia temps, però, que la Confederació era conscient de la necessitat d’actualitzar el seu web principal, ben digne en el seu moment, però que havia anat quedant antiquat, lluny de les necessitats d’un moviment tant complex com és el sardanista i tenint en compte que havia de ser-ne el punt de referència i de tot aquell que s’hi interessi, poc o molt. També feia molt de temps que hi havia gent treballant-hi, però la seva estrena no acabava d’arribar mai.

Ara sembla que sí, que ja està pràcticament a punt i aviat es podrà posar a l’abast de tothom. I ho diem així perquè, de moment, el nou portal és d’accés restringit, ja que està en període de proves i d’avaluació interna. Hem tingut l’oportunitat de veure’l i podem dir que, realment, s’hi ha treballat molt, no sabem fins al punt de justificar la llarga espera que ha calgut tenir, però, en tot cas, celebrem que s’estigui arribant al moment de completar el projecte.

I, un cop vist el nou portal, podem dir que s’ha apostat per un disseny auster, sense cap gran impacte visual, prioritzant l’aspecte pràctic, intentant evitar elements sobrers i fent, doncs, que resulti més senzill visualitzar immediatament les opcions, que es presenten, d’aquesta manera, més a l’abast de l’internauta. Ja tindrem temps d’anar avaluant i valorant el nou web. Ara per ara, hi veiem tot allò que sembla que ha de tenir un espai d’aquestes característiques: informació d’actualitat (amb notícies i espai per a les xarxes socials), enllaços, història i dades sobre la sardana, espai multimèdia, botigueta, etc.

En definitiva, ha trigat, però promet ser una eina important per als sardanistes, però també per a tot aquell que vulgui saber més sobre la sardana i tot allò que hi està relacionat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada