dimecres, 26 d’octubre del 2016

Virtuts poc conegudes

[Un dos i seguit, 21-10-16]

Enguany, el tradicional concurs de colles sardanistes de les Fires de Santa Teresa, al Vendrell, celebrat diumenge passat a la tarda, era vàlid per al Campionat de Catalunya Juvenil. Això, si hi afegim les colles joves lliures i del Territorial tarragoní, va fer que es visqués una tarda realment encoratjadora davant tanta joventut ballant –i molt bé- la sardana.

Aquesta temporada no hi ha cap colla tarragonina juvenil, però sí que a l’esmentat Campionat Territorial hi ha una esplèndida representació de la ciutat, remarcable al Vendrell, sobretot, en la categoria Infantil. Sense la pressió del Campionat de Catalunya, la colla “Petits Tarragona Dansa” es va permetre el luxe de participar desdoblada en dues anelles, una amb el nom esmentat i l’altra com a “Sempre Petits”. Així, van poder ballar fins i tot els últims fitxatges, encara en formació. La veritat és que van acaparar els primers llocs, ballant molt bé i, sobretot, donant a entendre que, si mantenen aquesta dinàmica, aviat no només tindrem una colla infantil capdavantera (és Campiona de Catalunya del 2015 i enguany la clara favorita), sinó que han d’aportar balladors de primera a les colles de les categories superiors de l’entitat.

Sens dubte, una de les raons d’aquest panorama feliç és el bon ambient assolit en un grup molt cohesionat, format per nois i noies en edats molt especials –en plena adolescència-, fruit d’una direcció compromesa i sobradament capacitada, així com unes activitats que van més enllà de les estrictament sardanistes: colònies d’estiu, carnaval, etc. La mateixa sardana de competició, a més, és una pràctica plenament esportiva, fent, tot plegat, que estiguem parlant d’un món que no té res que envejar a qualsevol tipus de casal, cau, club o similar. Una activitat sana, formativa, recreativa.... Un grapat de virtuts que valdria la pena que fos molt més conegudes, sens dubte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada