dijous, 20 d’octubre del 2016

Una combinació ben dosificada

[Un dos i seguit, 7-10-16] 

La complicitat entre la Colla Sardanista Rosa de Reus i l’Associació de Concerts de Reus va fer possible, dissabte passat, la celebració de l’anunciat concert que, sota el nom de “InSomni”, van oferir la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la Companyia de Dansa Urbana Kulbik Dance i el DJ Mario Nieto. La diversitat d’elements que formaven la proposta i el seu context també es van poder apreciar en el públic: hi havia els habituals melòmans, els sardanistes i els aficionats a la dansa anomenada “urbana”, el “hip-hop” i la música electrònica. Una combinació que, a priori, semblava impossible de lligar i que no érem pocs els que teníem les nostres reserves.

El resultat va ser, però, màgic: imagineu-vos aquell públic divers, cadascú amb la seva estètica i mitjana d’edat particulars, coincidint en les mostres d’entusiasme, cadascú amb diferents maneres de mostrar-ho, això sí. La veritat és que el còctel va resultar encertat gràcies a la sàvia dosificació de música i ball, a la tria de les músiques, a les intervencions del DJ sobre la cobla intel·ligentment dosificades i ben trobades en tots els casos, a les coreografies que implicaven no només als ballarins sinó també (en menor mesura, és clar) als músics i al DJ.

La cobla Sant Jordi, ben sonoritzada (imprescindible ateses les característiques de l’espectacle i les evolucions que havien de fer els músics), sense particel·les, va sonar magnífica en un repertori realment compromès. Només es podia haver trobat a faltar una millor explicació prèvia de l’argument i del perquè d’alguna peça (cosa no sempre clara per a tothom), però això no va semblar importar gaire al públic i, en tot cas, aquest és un pecat menor enmig d’una hora que es va fer molt curta, tot i la intensitat d’allò que havíem acabat de gaudir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada