divendres, 22 d’abril del 2016

Hem d’aprendre a debatre

[Un dos i seguit, 22-4-16]

Quina moral que té qui fa això del Carrusel Sardanista –recordem-ho: un canal a Facebook on ell (o ella), intenta incitar al debat al voltant de les colles de competició-, però no hi ha manera. O no sempre que caldria. Fora de moments puntuals, hi ha pocs comentaris i la majoria queixant-se d’ell (o ella), sobretot lamentant que no es doni a conèixer i que opini des de l’anonimat. És com aquell que assenyala la lluna i els altres li miren el dit!

A mi no em sembla que intentar provocar debat d'aquesta manera -és a dir, fent preguntes o apuntant determinades qüestions sobre les colles i els concursos-  sigui de mal gust, però podria estar equivocat. Del que estic convençut és que els sardanistes, per una banda volem que ens tinguin en compte a tot arreu (als mitjans de comunicació, a les institucions, les empreses...) i per l’altra som incapaços de discutir públicament sobre les nostres coses de manera civilitzada. I com a civilitzada entenc no només no insultar ni res semblant, sinó també debatre sobre els fets i no sobre qui proposa les qüestions o com i on ho diu. Hauríem de ser més valents i comentar les coses no només entre nosaltres o, com a molt, al nostre bloc, i saber comentar com ha anat un concurs, per exemple, de la mateixa manera que ho fan els aficionats al futbol, posem per cas. Ja sé que en aquest àmbit tant magnificat trobaríem moltíssims exemples negatius (per les maneres, perquè alguns protagonistes no volen entrar en fer valoracions, etc), però jo més aviat penso en determinades tertúlies -que d'haver-ne n'hi ha- on cadascú hi diu la seva i segueixen sent tant amics encara que discrepin. Voleu dir que no és possible?

En tot cas, polèmiques a banda, ens hem de felicitar del paper esplèndid que van fer diumenge passat a Perpinyà les colles de Tarragona en el primer concurs del Campionat d’enguany: un primer lloc indiscutit i indiscutible de la infantil “Petits Tarragona Dansa”; un altre primer, aquest de la veterana “Toc de Dansa” davant –encara que empatats a la segona sardana- del seus rivals directes, la colla “Sabadell”; i un paper gens menyspreable de la colla gran “Tarragona Dansa”, on va esgarrapar un segon lloc a la tercera sardana. En conjunt, però, allò més remarcable és la magnífica ballada que van fer les tres anelles, amb el valor afegit per a la “Tarragona Dansa”, d’encetar temporada amb una plantilla força renovada i rejovenida. Amb molt i esperançador futur, vaja!       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada