dissabte, 27 de febrer del 2016

Tot un luxe!

[Un dos i seguit, 26-2-16]

Aquest cap de setmana, les colles sardanistes de competició celebren a Calella la festa de cloenda de la temporada anterior. Això vol dir que, amb més o menys guarniments o actes complementaris, bàsicament, les colles es disposen a rebre els premis que han aconseguit, a les respectives categories, a la temporada 2015. A més, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, l’organització responsable del Campionat, sempre acostuma a lliurar diverses distincions, entre les que destaquen les medalles d’or als dansaires amb una llarga trajectòria en aquest àmbit.

L’any passat, l’acte va tenir com escenari el magnífic marc de l’Hospital de Sant Pau, a Barcelona, aleshores la Capital de la Sardana. Seguint aquesta norma de fer coincidir els actes sardanistes més destacats de l’any amb la capitalitat, enguany la cita és a Calella, justament el cap de setmana que també se celebrarà la cloenda d’aquesta centralitat sardanista itinerant. No sé si l’opció de repartir els actes de la cloenda del Campionat durant dos dies –dissabte i diumenge- és gaire encertada, sobretot per als grups de colles amb anelles a diferents categories, ja que això les obliga a fer nit a Calella, fer dos viatges o repartir-se la festa, ja que unes colles reben guardons dissabte i les altres diumenge.


És el cas de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, que ha assolit uns resultats envejables a totes les cinc categories on participa, que són totes: des dels alevins als veterans, passant pels infantils, els juvenils i els grans. Però cal destacar el paper extraordinari de la colla infantil, la Petits Tarragona Dansa, campiona de Catalunya de lluïment i, també, de la sempre difícil sardana de punts lliures. Un autèntic orgull per a l’entitat, el sardanisme tarragoní i, crec, que també hauria de ser-ho per al conjunt de la ciutat. Es tracta d’un magnífic equip de nois i noies, joves però alguns amb una llarga experiència que han anat acumulant des de ben petits, i un equip directiu completament dedicat i bon coneixedor d’allò que té entre mans.  Tot un luxe!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada