diumenge, 31 de gener del 2016

Cursos de formació?

[Un dos i seguit, 29-1-16]

Sembla que la Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona, Som Cultura Popular, que es va celebrar a la capital catalana dies enrere  va ser tot un èxit, segons asseguren els organitzadors i alguns participants dels quals ens ha arribat informació. Una iniciativa de l’Ajuntament barceloní però amb interès per a tot el país que tothom ha valorat com una molt bona idea.

Només hem pogut detectar un aspecte negatiu, referent a l’obligada suspensió, per manca de participació, d’alguns dels cursos de formació que s’havien convocat adreçats a les entitats. Atesos els títols que ens havien arribat, la sensació és que es tractava de qüestions importantíssimes per als autèntics herois de la cultura popular: els que van al davant, els que treballen dins les entitats fent feina a vegades callada però essencial. Eren aspectes que sovint els que no els tracten ni arriben a sospitar que calgui tenir en compte: “Com plantejar una campanya de Micromecenatge”, “Les assegurances de les entitats culturals. Què cal fer i què no cal fer. Com fer-ho”, “Quines són les claus del bon funcionament d'una associació” o –atenció!-  “Renovació a les juntes directives”.

Més d’un s’ha sorprès per la manca de gent apuntada per tractar de coses tant vitals per a les entitats. Ben mirat, però, sospito que el problema és, precisament, que no són qüestions que algú vulgui estudiar com a entreteniment. Els afectats  són els que ho han de viure a diari, gent precisament massa ocupada, dedicada en cor, ànima i tot el temps del món a treballar pels altres. Molts, acaben cremats del tot, alguns ho han de deixar perquè cadascú té els seus particulars de problemes....

Sospito que es tracta d’això, de saturació d’uns individus que poques vegades veuen reconeguda la seva tasca i més aviat troben pedres al camí per tot arreu. Segur que els anirien bé jornades de formació i d’informació, però em sembla que, abans, caldria aclarir com poden assumir-les, a més d’allò que ja fan i, sovint, molt més que bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada