dimecres, 9 de setembre del 2015

Que siguem més visibles

[Un dos i seguit, 4-9-15]

Fa poques setmanes presentàvem la iniciativa de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa per a les passades festes de Sant Magí que van anomenar “Puja aquí dalt i balla” com una proposta que, entre altres coses –sobretot, passar-s’ho bé-, pretenia fer més visible l’entitat més enllà del seu ambient, el sardanista. Jo crec que, en bona part, ho van aconseguir, encara que aquest tipus d’activitats cal que vagin madurant i és al cap d’unes quantes edicions, si és possible mantenir-les, quan proporcionen els seus fruits més apreciables.

Ara, quan estem a punt d’entrar a les següents festes, les de Santa Tecla, una altra organització sardanista de la ciutat es farà notar a un nivell general. Es tracta de la cobla La Principal de Tarragona, que enguany commemora el seu mig segle d’existència i, en bona part per això, Òmnium Cultural del Tarragonès ha decidit atorgar-li el seu guardó anomenat El Balcó, que és lliurat en un moment tant especial com és el de just abans de la lectura del pregó de les festes. Enguany, a més, amb l’atractiu mediàtic del pregoner, l’humorista Carlos Latre.


D’altra banda, aquests dies s’ha anunciat una altra iniciativa que ha d’ajudar a divulgar més la sardana. La Confederació Sardanista ha signat un conveni amb una coneguda cadena de supermercats per tal que aquesta patrocini l’ensenyament de ballar sardanes en alguns dels seus centres comercials. Una altra bona notícia, sens dubte, ja que això permetrà apropar, encara més, aquesta dansa als mitjans, gràcies a la promoció que en farà l’empresa, i, sobretot, a tothom qui en vulgui aprendre.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada