dimecres, 1 de juliol del 2015

Cal aprofitar totes les eines a l’abast

[Un dos i seguit, 26-6-15]

El món de la competició, a banda de les moltes virtuts que pot oferir, també comporta un gran nombre de problemes. En el cas de les colles sardanistes, allò que cada vegada més alguns proposen d’anomenar sardana esportiva, s’hi reprodueixen, a escala, tant coses positives com negatives. Són llegendàries les batusses al voltant dels jurats i dels sempre discutits resultats, que poques vegades acontenten a tothom.

La virulència de les discussions ha baixat amb els anys, però sempre s’ha mantingut la polèmica encesa. Algú pot pensar que això és inevitable i que mai, es faci el que es faci, la naturalesa humana, follonera de mena, permetrà que hi hagi pau i harmonia. Però estic segur que també és possible reduir aquestes situacions, fer més difícil que hi hagi malentesos i que els enredaires professionals –que aquí, a les colles, també n’hi ha- ho tinguin fàcil.

Un aspecte incomprensible tenint en compte els mitjans actualment a l’abast és que les classificacions oficials dels concursos triguin cinc dies a fer-se públiques, quan ja se saben en acabar cada concurs. Una altra cosa és que hi hagi errors, com ha passat aquests últims dies, errors que es poden corregir i tots contents. Costa d’entendre que en temps d’Internet i d’aparells electrònics que permeten fer mil i una coses a qualsevol individu normal i corrent, els resultats no estiguin a l’abast de tothom immediatament. Aquests dies hem vist situacions surrealistes en aquest sentit i perfectament evitables, com que blogs particulars informin abans que el web de la Unió de Colles, per exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada