dijous, 4 de juny del 2015

Volubilitats municipals

[Un dos i seguit, 29-5-15]

Ja han quedat enrere les eleccions municipals però és evident que no han passat els efectes. Imaginem que el panorama no es normalitzarà mínimament fins que no es constitueixin els diferents consistoris, quelcom marcat per llei i que si no fos així segurament comportaria un estira i arronsa i un debat que podrien ser eterns.

Tots plegats estem esperant que, efectivament, s’arribi a aquesta situació de diguem-ne normalitat i entre els col·lectius més expectants segurament hi deu haver aquells que n’esperen decisions concretes. Com, per exemple, els que organitzen ballades de sardanes o les cobles que, a vegades, són contractades directament per l’Ajuntament. El cas és que la perspectiva de les eleccions havia fet que molts d’aquests contractes s’haguessin deixat en suspens temporal fins que els nous càrrecs electes adoptin una decisió. El cert és que les agendes de les cobles estan plenes de compromisos en condicional, d’actuacions reservades però no concretades.

Aquest panorama és, fins a cert punt, comprensible. Allò menys fàcil d’entendre és que els canvis de color polític en un ajuntament (i aquesta vegada n’hi haurà molts, segurament) comportin desdir-se de compromisos d’actuacions que, en teoria, no haurien de dependre d’aquestes variacions de titulars. A vegades, aquestes informalitats es donen fins i tot sense canvi de sigles, només de persones. Això és greu, sobretot, quan estem parlant de pressupostos realment minsos en comparació amb altres partides de les mateixes regidories. Aquestes situacions han estat, fins ara, habituals, però esperem que ara predomini el seny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada