diumenge, 24 de maig del 2015

El “xou” de La Sardana de l’Any

[Un dos i seguit, 22-5-15]

Amb la gran final de dissabte passat a Figueres s’ha completat una altra edició del concurs La Sardana de l’Any, un certamen que va recuperar, l’any 2004, l’aleshores Federació Sardanista de Catalunya (actualment Confederació Sardanista) i que ja havia viscut una primera etapa als anys 70 i 80.

Sempre hi ha hagut polèmica al voltant de La Sardana de l’Any, en part quan alguns l’han qualificat, per exemple, de “xou”, de manera clarament despectiva. Però també han aparegut les polèmiques pròpies de tot concurs, aquí corregides i augmentades, ja que es tracta de votacions populars. Alguns se n’han desencantat quan han vist com, sovint, sardanes realment fermes han quedat bandejades per altres de qualitat dubtosa –sempre segons el punt de vista de cadascú, és clar-, potser sense acabar d’entendre que, abans que res, es tracta de divulgar al màxim les composicions noves tot aprofitant aquest muntatge en el qual s’hi han implicat emissores d’arreu del país.

Sembla que els responsables s’estan plantejant una important reestructuració de La Sardana de l’Any. Fins i tot s’havia parlat de canviar-li el nom. En tot cas, el cert és que li cal un nou impuls i un replantejament, això sí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada