dimarts, 13 de gener del 2015

Un nou any de problemes afegits, però també de noves motivacions

[Un dos i seguit, 9-1-15]

Un nou any i un nou programa de l’ “Un dos i seguit” a Tarragona Ràdio. Moment, ara, de poca activitat al carrer, però tal i com vam comentar en una de les últimes emissions del 2014, hi ha molt moviment dins les entitats i les cobles preparant una nova temporada que promet ser singular. Ho serà, entre altres coses, pels importants reptes que es plantegen per a qui es mogui en el món associatiu davant els nous requeriments fiscals que se’ls exigeix. Els temps són complicats per a tothom i sembla que calia fer la vida una mica més impossible a aquells que treballen de franc per als altres.

Serà, també, un any de coses positives, amb importants celebracions. A més de diversos aniversaris de compositors, el 2015 celebrarà mig segle d’existència la cobla La Principal de Tarragona (amb un disc, entre altres coses), la colla Tarragona Dansa arribarà als 35 anys d’activitat continuada i brillant, la seva colla filial infantil celebrarà els 30 anys i els 20 de la seva segona etapa, mentre que la comparsa de carnaval d’aquesta mateixa entitat, la Petada, arriba als 20 anys.

Tot sembla indicar que podrem seguir gaudint de noves propostes diferents per part de diverses cobles neguitoses, com la que avui mateix serveix per inaugurar un nou festival Tradicionàrius, amb la cobla Sant Jordi i el grup Coses. També pot ser, aquest any, el de la consolidació del gran organisme coordinador del sardanisme, la Confederació Sardanista de Catalunya, mentre que l’Agrupament d’Esbarts Dansaires podria superar el moment difícil que està patint.

Problemes, doncs, però també mostres de neguit per no només seguir endavant, sinó per anar més enllà de la monotonia. Bon any 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada