dimecres, 10 de desembre del 2014

Els PTD’S guanyen, amb autoritat, el Campionat de Punts Lliures

[Un dos i seguit, 5-12-14]

Fa quinze dies els teníem aquí, als estudis de Tarragona Ràdio per parlar del subcampionat de Catalunya de colles sardanistes que havien assolit. Eren els nois i noies de la colla Petits Tarragona Dansa, una colla molt jove que ens van deixar clar que s’ho passen bé ballant sardanes de competició –allò que algú qualifica de “sardana esportiva”-, però que també, tal i com toca a gent de la seva edat, els agraden les moltes altres activitats que porten a terme amb la colla i que no són estrictament sardanistes. Els oïdors van poder comprovar com emanaven vitalitat, entusiasme i ganes de menjar-se el món. Són, en definitiva, una mostra de la cara més positiva i optimista del jovent d’aquest país.

Diumenge passat, els PTD’s, que és com s’anomenen ells mateixos i els coneix tothom en el mundillu de les colles, van anar encara més enllà. A Barcelona, van proclamar-se campions de Catalunya de la categoria Infantil en Punts Lliures, una modalitat espectacular però molt exigent des d’un punt de vista físic i d’interpretació de la música i de la dansa que no totes les colles poden assumir amb un mínim de solvència.

No va ser un triomf ocasional, tal i com es va poder comprovar en directe i com és fàcil veure en els vídeos que circulen per la xarxa. Els tarragonins van fer una exhibició brillant i segura, fruit d’anys d’experiència –malgrat la seva joventut- i d’una direcció experta i entusiasta. Ah! i sense oblidar el tercer lloc, també en Punts Lliures, obtingut per la colla Juvenil Nova Tarragona Dansa, meritori tenint en compte que bona part de la plantilla és força novella en el món de la sardana. I és que ells també s’han impregnat de la mateixa dinàmica de feina ben feta, constant i engrescada. Un dia memorable per al sardanisme tarragoní, sens dubte.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada