dimarts, 17 de juny del 2014

L'hora dels juvenils

[Un dos i seguit, 13-6-14]

Aquest dissabte comença el Campionat de Catalunya de colles sardanistes pel que fa les anelles Juvenils. D’entrada, el fet que es faci ara, en aquest moment del calendari és una novetat, ja que des de feia uns anys aquests concursos es concentraven després de l’estiu. De fet, establir el calendari dels concursos és un problema realment complicat, ja que no només cal comptar amb diverses poblacions disposades a acollir-los -i no sempre en les dates a la seva conveniència, per allò de coincidir amb les fires o les festes locals- sinó també pels canvis d’hàbits i obligacions dels balladors.

Ja fa anys que no es poden plantejar concursos a l’agost, per allò de les vacances, mentre que cal pensar en el temps d’exàmens dels joves, per exemple. El concurs de dissabte a Palamós vol ser un intent de sortir del calendari massa atapeït, que és un altre escull que s’ha demostrat complicat. Els responsables de les anelles podrien explicar mil i un malabarismes que han de fer per jugar amb les plantilles de balladors i poder muntar anelles competitives. Es produeix la paradoxa que, a vegades, el problema no és tant tenir dansaires com poder-ne disposar quan cal.

A Palamós, d’altra banda, s’ha fet coincidir aquest començament de Campionat amb una altra novetat: la semifinal de Punts Lliures de les colles grans. Una altra novetat que incideix en aquesta línia de procurar renovar el Campionat que, en aquest cas, presenta la seva cara més espectacular.

Veurem com es desenvolupa tot plegat, atents, sobretot, en el paper de la colla juvenil “Nova Tarragona Dansa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada