divendres, 23 de maig del 2014

Quan cadascú fa la guerra per la seva banda

[Un dos i seguit, 16-5-14]

Massa sovint, es produeixen coincidències en el calendari d’activitats massa similar, és a dir, amb públics potencialment idèntics. En el terreny de la sardana, la cobla i els esbarts això també es produeix i, de fet, força sovint. Diumenge vinent, per exemple, tindrem, el mateix dia, els aplecs de Móra d’Ebre i el del Morell, amb l’agreujant que estan situats en dates precedides i seguides amb buits a la programació. Un fet molt habitual que s’entén que no es pugui evitar  (i, fins i tot, segurament que no convingui) en casos com ballades de Festa Major o similars, clarament vinculades a una festa local i, per tant, inamovible, on, a més, el protagonista és el públic de la població.

Ens consta que des de fa temps s’han fet esforços per evitar coincidències menys justificables per part de la Coordinadora d’Aplecs, però és evident, a la vista de la Guia, que encara queda feina pendent. Molta més si, tal i com sembla que es vol fer, s’hi impliquen els aplecs que, per les raons que sigui, han quedat exclosos de la programació oficial. Però la veritat és que encara convindria anar més enllà i coordinar realment els organitzadors de totes les activitats, no només els aplecs. Això vol dir molta feina i, malauradament, haver de superar reticències, immobilismes i baralles de veïns passades de moda. Una tasca que demana a crits que es concreti ja la prevista territorial de la nounada Confederació Sardanista, que no ha de servir, només, per recollir subvencions, sinó per gestionar més eficaçment les coses.

De moment, sembla que altres parts de Catalunya estan més avançades en aquest sentit, mentre aquí poc ens podrem queixar del centralisme mentre cadascú faci la guerra per la seva banda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada