dilluns, 12 de maig del 2014

Cal un debat per La Sardana de l’Any

[Un dos i seguit, 2-5-14]

Demà dissabte culminarà una de les activitats sardanistes amb més ressò de la temporada: La Sardana de l’Any. Serà el moment de la gran final, enguany a Barcelona i en un escenari de luxe: L’Auditori. He dit que és una activitat amb molt de ressò, però cal reconèixer que darrerament també ha estat una de les més discutides, sobretot per aquells que creuen que les composicions que arriben a la final no són prou representatives de la riquesa i la varietat d’estils que es pot trobar en el conjunt  de sardanes que s’estrenen al llarg de l’any.

El cas és que darrerament a la final hi predominen les composicions de caire ballador,  deixant enrere obres de major ambició. Ja s’entén, diuen els crítics, que no s’hi trobin les sardanes de concert, però segur que n’hi ha –insisteixen- de cert nivell qualitatiu i, alhora, prou assequibles per als balladors en general, que han quedat arraconades.

Al marge de les opinions de cadascú, el cert és que cal un debat al voltant d’aquest concurs. No pot ser, en tot cas, que a hores d’ara resulti més atractiva la segona part del concert que la primera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada