dilluns, 3 de març del 2014

Beneficis de capitalitat

[Un dos i seguit, 28-2-14]
 
Actualment, tenim a l’abast una quantitat ingent d’oferta cultural i festiva. Això és així malgrat la crisi, que ha afectat el món associatiu, evidentment, però no tant en la quantitat de l’activitat –que també- com en la dificultat d’atraure públic per raons prou obvies.
 
En aquest context, s’entén que ara sigui més important que mai la promoció, la divulgació, el màrqueting o digueu-li com vulgueu, d’allò que s’organitzi. Una idea aquesta que molts ja fa temps que han assumit, però que no tothom acaba d’entendre o de saber com fer-ho, encara que aquests darrers, sortosament, cada cop són menys.
 
Segurament perquè el fet de ser a la capital això és més fàcil, aquests dies hem vist com la presentació de la proclamació de Barcelona Capital de la Sardana 2014 del proper cap de setmana, ha gaudit de força ressò als mitjans, amb espais generosos als principals diaris nacionals i, fins i tot, un suplement de vuit pàgines, avui divendres a “La Vanguardia”. Això és quelcom inèdit fins ara en aquest nivell, però segurament s’explica pel fet que s’hi ha implicat com mai les institucions, perquè s’ha inclòs en la commemoració del 1714, perquè, com deia, és la capital, i, això em sembla molt important, perquè s’ha concebut un programa ambiciós, amb els elements tradicionals de rigor i molts de nous, amb, fins i tot, d’innovadors. No s’ha confiat tot al sempre socorregut voluntarisme, sinó que, quan s’ha cregut convenient i s’ha pogut, s’ha comptat amb professionals i gent jove amb idees fresques.
 
Naturalment, és un patró que no es pot aplicar sempre, ni molt menys, però aquest hauria de ser un objectiu, un horitzó, a l’hora de treballar, també, per al món sardanista.

----------------------------------
Aquesta setmana vam sortejar entrades per al concert que dissabte oferirà la cobla Reus Jove a Riudoms. El guanyador va ser Agustí Escolà Vidal. Felicitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada