dilluns, 10 de febrer del 2014

Lluny de "l'anar fent"

[Un dos i seguit, 24-1-14]

Aquest cap de setmana presenta un clar protagonisme de la cobla Reus Jove en el món sardanista, especialment des de la perspectiva de les comarques tarragonines. Dissabte a la nit, actua a l’Auditori de Barcelona amb “La jota + més bella”, al costat dels “Quicos” –Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries- i l’Esbart reus Dansa, aquell espectacle tan engrescador del qual ens van oferir un tast l’any passat al teatre Tarragona.

I diumenge a la tarda, juguen a casa, en el concert que tradicionalment cada any ells mateixos organitzen al Teatre Bartrina. Un compromís, aquest darrer, però, que no és menor si tenim en compte el programa que han preparat: variat, complex, amb alguna picada d’ullet popular, però en tot cas ambiciós, fins i tot amb peces poc o gens divulgades.

En resum, dues noves constatacions d’allò que ja fa temps que els músics de la Reus Jove venen demostrant: que no es conformen amb anar fent d’una manera més o menys digna, sinó que aspiren a tocar molt, sí, encara que cercant l’excel·lència i gaudint d’un repertori, el de la cobla en general, amplíssim i divers, malgrat que, en bona part, inexplorat de manera solvent.

Tant de bo rebin el suport, ara que minva el dels organismes oficials, per part del públic. S’ho mereixen sobradament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada