dimarts, 25 de febrer del 2014

Cloenda i clausura

[Un dos i seguit, 21-2-14]
Aquest cap de setmana les colles sardanistes de competició estan convocades a Arenys de Munt, no pas per a un concurs, sinó a les festes de cloenda del Campionat del 2013, és a dir, els actes que serveixen per tancar una temporada de manera festiva, però també per lliurar els guardons corresponents a les diferents categories i altres reconeixements que habitualment atorga la Unió de Colles Sardanistes.
La cita sempre ha volgut ser multitudinària, cosa que no sempre s’ha aconseguit. Costa molt moure les colles més enllà dels seus representants i més quan encara no ha començat la temporada, en molts casos el personal està descansant del neguit d’un final de temporada intens que ve seguit immediatament de les festes de Nadal, quan encara no s’ha adquirit el ritme de sortides del nou cicle o, cosa que també sovinteja, molts grups estan pensant més en el Carnaval que no pas en altra cosa.
Tot plegat fa que costi trobar una data adient i, sobretot, un programa atractiu. Recordem cloendes realment encertades, que van aconseguir crear caliu, d’altres que més aviat foren ensopides quan no directament dignes de ser oblidades. L’any passat, a Juneda, es va notar l’esforç per preparar una cloenda diferent, amb dues jornades plenes d’actes per a totes les edats. Tot i que millorable, com tota obra humana, sembla que la festa resultà prou reeixida com per que enguany s’hagi apostat per la mateixa fórmula bàsica, ara, però, a Arenys de Munt, la fins diumenge Capital de la Sardana, ja que aviat ho serà la nova, Barcelona. La idea, doncs, és concentrar els actes col·lectius a la població que ostenta la capitalitat. La propera cita, doncs, serà Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada