dilluns, 10 de juny del 2013

Torna la “Nova Tarragona Dansa”

[Un dos i seguit, 7-6-13]
 
A partir del proper cap de setmana, l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa serà la única entitat que disposarà de colles de competició a totes les categories del Campionat: des dels més petits, els alevins de la colla “Xerinola”, fins als més grans de la veterana “Toc de Dansa”, passant pels infantils “Petits Tarragona Dansa”, la colla gran -o el que podríem anomenar categoria absoluta- “Tarragona Dansa” i, aquesta és la novetat, la juvenil “Nova Tarragona Dansa”.
Unes anelles que al llarg de la seva història han aconseguit èxits notables, com ara els últims campionats de les colles infantil i veterana, l’any passat. Però l’entitat tarragonina destaca no només per aquest palmarès realment envejable, sinó perquè sempre ha tingut clar que volia disposar de representació a tots els àmbits del Campionat de Catalunya; en part per aconseguir una Agrupació potent, que pugui gaudir d’una rica vida social, fins i tot més enllà de les sardanes, sinó també per disposar, en tot moment, d’un planter que garanteixi la continuïtat de la colla diguem-ne principal. Això ho ha aconseguit en diverses ocasions i tampoc ha estat la única entitat, precisament, però resulta summament complicat mantenir-ho en el temps i és normal que, fins i tot les més consolidades, en ocasions hagin de desistir de tenir presència en alguna categoria.

Aquestes absències, a vegades, són provisionals, mentre es treballa per nodrir de nous balladors aquell buit. En realitat, el problema s’agreuja pel fet que cada categoria té estipulades unes franges d’edat determinades i cal disposar de balladors repartits de manera equilibrada a cada una. Uns balladors que quan arriben a determinada edat han de “saltar” a la categoria superior i no sempre n’hi ha a punt per suplir-los a la que abandonen.
Enguany, doncs, la Tarragona Dansa ha aconseguit quadrar aquest complicat trencaclosques, gràcies, sobretot, a la intensa tasca de formació de dansaires petits portada a terme. I diumenge vinent, dins els actes del “Muda’t”, recolliran els fruits en forma de retorn de la “Nova Tarragona Dansa”, de moment en exhibició, però ben aviat –al concurs de Reus, concretament- en competició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada