dissabte, 16 de febrer del 2013

Un vot de confiança

[Un dos i seguit, 15-2-13]

Ahir dijous es va presentar oficialment la Capital de la Sardana 2013, Arenys de Munt, és a dir, el projecte conjunt de la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes i l’Obra del Ballet Popular, que ha de substituir les obsoletes Ciutats Pubilla. Aquestes, durant més de 50 anys, van complir una funció realment extraordinària, sobretot durant la primera meitat del període, però els temps han canviat i calia eliminar-les o plantejar quelcom nou i diferent.
S’ha optat per aprofitar la idea bàsica d’una població centre i eix del sardanisme, amb alguns elements que semblen immutables, com els guardons a persones i entitats, o el Missatge al Món Sardanista, però s’insisteix en la intenció d’aportar-hi coses noves i, sobretot, procurar que s’incideixi en el conjunt de la societat, més enllà dels convençuts. Una tasca certament difícil en els temps que corren i les mentalitats que predominen en segons quins sectors, però cal reconèixer que la idea és bona.
Si ens hem de refiar de l’esquema de programa anunciat, sembla que hi ha ingredients que poden ajudar força a anar en la direcció correcta, que no és altra que procurar abastar des de les essències fins a les propostes més noves i agosarades. El dubte és veure amb quines complicitats es compta, si hi ha pressupost suficient!!!!, si hi ha prou base humana per treballar-ho, i es preveu una tasca de difusió prou ambiciosa, etc. De moment, insisteixo, hi ha algunes coses que pinten bé. Els promotors mereixen, segur, un vot de confiança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada