dimarts, 30 d’octubre del 2012

Deixant el nom de Tarragona ben amunt

[Un dos i seguit, 26-10-12]
 
La setmana passada celebràvem la fita aconseguida per la colla sardanista tarragonina “Toc de Dansa”, que a Manlleu es proclamava campiona de Catalunya de la categoria de veterans. Dèiem que era el quart campionat d’aquesta colla i el tercer consecutiu, cosa que encara fa més meritori el resultat. Crec, però que cal remarcar quelcom que allí només apuntava: que això és fruit de l’esforç d’uns dansaires, amb assajos constants, però també cal explicar-ho amb un altre element essencial: la direcció d’aquell treball, és a dir, que al davant de l’equip que és qualsevol colla, hi ha algú que el guia de manera més o menys encertada.
És una feina difícil, similar a la d’un entrenador de futbol, per exemple, ja que no n’hi ha prou amb tenir bons jugadors –balladors en aquest cas-, sinó que cal disposar d’una persona experimentada en la matèria –aquí, la sardana en competició- i que tingui la traça suficient per engrescar l’equip i saber fer-lo anar en la direcció desitjada. I això, fet de manera totalment altruista. 
A la “Toc de Dansa” tenen la sort de comptar amb l’Alfred Abad, qui compta amb una llarga experiència dirigint la “Tarragona Dansa”, colla amb la qual s’han viscut temporades realment extraordinàries, fins i tot en temps on la competència era molt més dura i nombrosa.
Sortosament, dins l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, hi ha altres elements amb aquesta energia i constància al davant de colles. Només així s’explica el bon paper que estan fent en el Campionat altres colles de l’entitat, com és el cas de la colla infantil “Petits Tarragona Dansa”. Caldrà estar atents a la gran final de Valls, perquè tenen moltes possibilitats de confirmar el primer lloc que actualment mantenen a la classificació. Naturalment, també estar atents a allò que passi dijous a Girona amb la colla gran, la “Tarragona Dansa”, que està batallant en posicions força enlairades.  
Sigui quin sigui el resultat del Campionat per a aquestes colles que encara el tenen pendent, a hores d’ara ja poden considerar que serà tot un èxit. Naturalment, si la “Petits Tarragona Dansa” es confirma com a campiona l’alegria serà immensa, però el que ja tenen assegurat, ells i la “Tarragona Dansa”, és la satisfacció de la feina ben feta, de que han ballat molt bé i que han deixat el nom de Tarragona ben amunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada