dimarts, 9 d’octubre del 2012

Anys interessants

[Un dos i seguit, 5-10-12]
 
Dilluns d’aquesta setmana moria a Londres l’historiador britànic Eric Hobsbawm a la respectable edat de 95 anys. De la seva important bibliografia hi ha un volum que aquests dies, el moment que tots plegats estem vivint, m’hi ha fet pensar: “Anys interessants”.
Es tracta de l’autobiografia d’un home que ha viscut molt, no només pel seu gairebé segle d’existència, sinó per la intensitat de les seves experiències i la varietat i la transcendència de tot allò que ha pogut observar, ell, un estudiós que ha excel·lit en l’anàlisi del món. I he trobat certament genial sintetitzar tot això en un títol com aquest: “Anys interessants”.
Certament, em sembla que els presents i els que han de venir ho seran uns “anys interessants”. I ho podran ser en positiu, o no, segons com ho sapiguem fer tots plegats, naturalment. De la mateixa manera, si em permeteu aplicar el concepte en un àmbit molt més reduït i modest, però que és el que ens ocupa durant una hora cada setmana a Tarragona Ràdio, hi ha símptomes que també ho poden ser d’interessants els propers temps per a la sardana i la música per a cobla. De moment, tal i com hem comentat moltes vegades, gràcies a la vitalitat de l’àmbit musical, tot esperant que s’encomani al de la dansa.
I reduint encara més la mirada, també és encoratjador comprovar com les colles de competició de Tarragona estan deixant el nom de la ciutat molt amunt i, fins i tot, una d’elles, està començant a esquerdar muralles, amb avisos a les colles que semblaven inamovibles a les primeres posicions.
Com deia: tot és qüestió de voler-ho fer i de voler-ho treballar per tal que els propers siguin anys realment interessants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada