diumenge, 10 de juliol del 2011

Tot més net


[Un dos i seguit, 9-7-11]

Tal i com vam comentar la setmana passada, ja s’han publicat les bases de la que serà la 23a edició del concurs La Sardana de l’Any. Ja ho sabeu, suposo: és una iniciativa de la Federació Sardanista de Catalunya que consisteix en triar, gràcies a la participació en forma de vots de tothom qui hi vulgui participar, la sardana preferida entre les que s’han estrenat al llarg d’un any. Cada setmana s’emeten unes eliminatòries, fins que en resulten deu finalistes que són interpretades en un concert itinerant (és a dir, que cada any té lloc en una població diferent). Hi participen una llarga llista d’emissores d’arreu del país, entre les quals i des del primer dia de l’actual segona etapa, hi ha Tarragona Ràdio.

Les característiques de tot aquest muntatge fan que resulti difícil garantir una netedat absoluta, tot i que els responsables sempre s’hi han esforçat molt, sobretot mirant d’evitar les campanyes per recaptar vots per a una sardana determinada, per exemple. De cara la propera temporada s’ha implantat un canvi important: ara ja només podran ser receptores de vots aquelles emissores que puguin emetre les corresponents trucades en directe, de manera que queden exclosos aquells espais que són enregistrats o no disposen de la infraestructura pertinent. Això vol dir que Tarragona Ràdio, a partir d’ara, només podrà oferir les eliminatòries i prou, ja que des de fa uns mesos, a causa de les famoses retallades, no s’emet en directe, tal i com ho havia estat des del primer dia, gairebé els inicis de l’emissora. Evidentment, els oïdors podreu votar, però ho haureu de fer per Internet, directament al web de la Federació Sardanista.

L’objectiu és, com dèiem, assegurar al màxim la netedat del procés, ja que els vots que fins ara arribaven a les emissores per correu electrònic o tradicional, o per via telefònica però que no sortien en antena, mai quedaven prou garantits de cara a la Federació Sardanista, més enllà de la nostra paraula, és clar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada