diumenge, 27 de març del 2011

Colles 2.0

[Un dos i seguit, 26-3-11]

Diumenge passat, dins dels actes de cloenda del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes de l’any 2010, es va celebrar el primer concurs de Colles 2.0 que, recordem-ho, es tracta d’una variant moderna dels tradicionals concursos de colles improvisades, que tant abunden als aplecs, sobretot. El de Valls va tenir en comú amb els clàssics el to informal, on allò que importa és passar-s’ho bé i on les classificacions finals són poc menys que intranscendents. O, almenys, aquesta acostuma a ser la intenció de la majoria dels organitzadors, ja que, a vegades hi ha alguns participants que s’ho prenen massa a pit, amb conseqüències poc edificants.

Al concurs 2.0 també es tractava de formar anelles com més diverses millor, és a dir, que no hi hagués gaires balladors d’una sola colla de les serioses, per entendre’ns. La diferència fonamental, a més que la majoria dels dansaires de diumenge provenien del món de les colles –cosa normal, atesa la naturalesa de l’acte-, era que tot el procés d’inscripció, constitució de cada colla i la corresponent preparació, es van fer de manera virtual, via xarxes socials. És el que toca en els temps que corren i el que cal esperar de les colles si volen estar al dia.

Tot plegat es va desenvolupar força bé. Ignoro com va anar realment aquesta relació entre els membres de les Colles 2.0, però el cert és que, arribat el moment de la veritat, a la plaça del Blat de Valls hi hagué un bon grapat de colles i força públic i tots plegats s’ho van passar molt bé. Les colles van improvisar (no podien assajar els dies anteriors) un galop de fantasia, portaven un "crit de guerra” que les identificava, així com un vestuari més o menys divertit i, finalment, malgrat la barreja d’estils, en general van ballar de manera digna.

Ara bé, volent filar prim, ens podríem preguntar, atès el nombre de colles actives que hi ha actualment, que potser calia esperar que la participació hagués estat molt més nombrosa, encara, sobretot tenint en compte que la cloenda del Campionat de Catalunya hauria de ser -almenys aquesta és la intenció- la Festa Major dels sardanistes de colla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada