dilluns, 7 de febrer del 2011

Aprendre a ballar sardanes

[Un dos i seguit 5-2-2011]

Fa pocs dies, uns 300 infants participaven, dins del programa de la festa major de la població, a l’acte de cloenda dels cursos de sardanes que s’han vingut portant a terme a les escoles de Salou. La setmana vinent comencen uns cursos similars a les escoles de la ciutat de Tarragona que cada any culminen en una festa final que sempre és tot un èxit. Sabem que se’n fan molts més de cursos a altres escoles de la demarcació, així com activitats similars adreçades a gent gran, en alguns casos, o a alumnes de totes les edats en altres.

Sembla, però, que l’aspecte que més coixeja és, precisament, el dels cursos pensats per al públic en general, més enllà dels que puguin programar les colles de competició pensats per a captar balladors de les seves anelles, o aquells altres fets amb molt bona voluntat però poca consistència. No dic que n’hi hagi, però són pocs, insuficientment divulgats i de curta durada.

No és estrany trobar-se en una ballada i que algú s’adreci a nosaltres per demanar-nos on poden aprendre a ballar o millorar els seus coneixements... i que no sapiguem dir-los res en aquest sentit, com a mínim a la ciutat de Tarragona. Realment crec que és una assignatura pendent ocupar-se, de manera seriosa, ben programada i amb mitjans d’aquests balladors potencials. Tothom que en sàpiga pot ensenyar a ballar sardanes, però no tothom ho pot fer –per molta bona voluntat i dedicació que hi posi- de manera atractiva i fonamentada o comptant amb els mitjans mínims necessaris: local, eines, temps, remuneració...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada