diumenge, 30 de gener del 2011

Sardanes a les Decennals

[Un dos i seguit, 29-1-11]

Valls ja està immers en una nova edició de les festes Decennals de la Candela, un extraordinari continu d’actes que, durant deu dies, fan que la capital de l’Alt Camp sigui una ciutat en estat d’excepció festiu. El programa és realment impressionant i variat,incloent, com és lògic, aquell tipus d’activitat que ens ocupa en aquest programa de ràdio: les sardanes, els esbarts i la música per a cobla, encara que d’esbarts no n’hi hagi de programats, però sí danses tradicionals.

Diem que aquesta presència és lògica, encara que a l’anterior edició de les Decennals aquesta premissa no es va complir. De fet, durant uns anys l’activitat sardanista a Valls havia decaigut fins a nivells pràcticament residuals més enllà de la celebració d’un ferm concurs de colles, mentre que des de fa un temps el reviscolament, a partir de les colles de la Unió d’Anelles de la Flama és prou evident. Una recuperació lenta i costosa, però sembla que decidida, gràcies a uns quants elements humans realment ferms que hi estan dedicant molts esforços. De moment, a més de la participació de les colles vallenques a concursos i exhibicions, la presència de sardanes a les Decennals és un altre bon símptoma.

Els actes no són res de l’altre món, però tampoc estan gens malament: una ballada amb la cobla Maravella i una altra amb Els Montgrins que comptarà amb una actuació de colles sardanistes, la tria de les quals sembla de compromís, però el cert és que entre elles hi haurà algunes de les més destacades del moment.

Ah! I un altre element d’interès en aquesta ballada de dissabte vinent, a més d’una primeríssima cobla i bones colles, serà l’estrena d’una nova sardana de l’autor de moda a les comarques tarragonines, l’Alfred Abad, qui també es fa sentir, cada cop més, arreu del país. Només falta que la climatologia, que de moment ha saludat efusivament les Decennals amb força aigua, es porti bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada