dissabte, 11 de desembre del 2010

Visió menys pessimista

[11-12-10]

El Campionat de Catalunya de colles sardanistes 2010 ja és història. Ara només queden les celebracions particulars de cada campiona i l’acte de lliurament de premis, que aquesta vegada es farà el proper mes de febrer a Valls.

Una edició del Campionat que s’ha significat, sobretot, pel fet que una colla, la “Mare Nostrum” hagi aconseguit desbancar la “Violetes del Bosc” del seu estatus de campiona eterna i gairebé indiscutida; que ho hagi fet després de retornar a la competició havent superat un curt però perillós període sabàtic, obligats per les circumstàncies, però demostrant, finalment, que amb il·lusió i treball es poden aconseguir moltes coses.

La temporada també ha deixat endevinar una tímida però real recuperació en el nombre de colles, mentre que alguns organitzadors, com és el cas del concurs de punts lliures d’Igualada, saben que hi ha maneres de fer més atractius aquests actes.

A nivell de la demarcació de Tarragona, ens hem d’alegrar per la recuperació de l’activitat de colles de competició a Valls, que no ha estat cosa d’aquest any, només, però que s’ha confirmat la continuïtat. I a la ciutat de Tarragona, l’enhorabona a la campiona de colles veteranes “Toc de Dansa” i a la “Tarragona Dansa”, perquè han demostrat a les places -i dissabte passat en aquests mateixos estudis ens ho deixaven ben clar-, que la combinació joventut-sardana-competició-passar-s’ho bé són elements perfectament compatibles.

Són aspectes com aquests els que, a vegades, ens permeten, si no ser totalment optimistes, veure el panorama de les colles d’una manera menys negativa del que massa sovint es planteja en analitzar l'àmbit de la competició sardanista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada