dijous, 25 de novembre del 2010

La xocolata del lloro

[19-6-10]

Entrem ara en un dels moments més interessants de l’any des del punt de vista de l’activitat sardanista i de cobla. És temporada plena pel que fa als aplecs, amb moltes i variades propostes arreu del país; tot i que per a les colles sardanistes enguany el fort els vindrà més endavant, segueixen actuant; i cada vegada més va arribant el torn de les festes majors, moltes d’elles amb sardanes.

Però és que a més de tot això, que no és poc, se’ns presenten propostes més o menys singulars i ben sovint interessants, com les actuacions que s’anuncien de la cobla La Principal d’Amsterdam a, entre altres llocs, a Falset; i apareixen enregistraments de tota mena. A Valls, per exemple, faran una barreja sorprenent de sardanes amb foc que, com a mínim, demostra neguit i poc pecat de rutina en els sardanistes locals.

Són només alguns exemples per demostrar que, malgrat crisis i retallades a la xocolata del lloro, l’activitat no només segueix sinó que moltes vegades ho fa amb originalitat i esperit innovador. Imagineu-vos com serien les coses si aquest part de la cultura tradicional gaudís d’un suport similar al d’altres manifestacions comparables!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada