dijous, 25 de novembre del 2010

Ignoràncies

[14-8-10]

Des de fa molts anys, hem pogut sentir la queixa constant dels promotors d’activitats sardanistes sobre la suposada manca d’atenció per part dels mitjans de comunicació envers allò que amb tants sacrificis preparen durant tot l’any. Accepten que hi ha força programes especialitzats, com aquest mateix que esteu escoltant, però creuen que caldria que n’hi hagués un a la televisió i, sobretot, que les manifestacions sardanistes fossin presents en altres espais informatius o magasins, per exemple. Es reivindica, en definitiva, un tracte normalitzat com el de qualsevol altra activitat cultural del país.

Les respostes a això, les poques vegades que n’hi ha hagut, han vingut aposar en dubte aquesta suposada discriminació o, quan l’han acceptat, l’han justificat amb una també suposada manca de relleu de les activitats en qüestió o en la poca dedicació d’aquells organitzadors a la promoció.

Segurament, tots tenen una part de raó, però aquest estiu s’han repetit alguns fets que m’han fet pensar que hi ha alguna d’aquestes parts que ha quedat molt en evidència. Deixant de banda honroses excepcions, hem pogut comprovar com destacats festivals de música que han programat música per a cobla han estat objecte de constant seguiment per part de la televisió pública catalana i els diaris més importants en tots i cada un dels actes excepte, precisament, els de cobla.

Exemples concrets? El festival de Perelada, on amb la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que va actuar amb el músic Carles Santos. Aquesta du ser la única de les seves actuacions que no ha estat profusament divulgada. El festival de la Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols, també amb la Sant Jordi, justament l’endemà hi havia moltíssimes coses més importants, cosa que no ha passat la resta de la programació. O el festival Pau Casals, al Vendrell, on la Mediterrània va col·laborar amb el músic Joan Albert Amargós, de qui sovint es comenten les seves múltiples activitats, però aquesta vegada l’home va tenir el desencert de treballar amb una cobla i, és clar, fou ignorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada