dijous, 25 de novembre del 2010

Adéu a l'amic Antoni Anguela

[7-8-10]

Aquest estiu està resultant especialment dur, i no ens referim a la crisis ni a la climatologia. La setmana passada ploràvem la mort d’una jove sardanista, la Clara Zapater, en unes circumstàncies singularment dramàtiques. Ara, novament hem de lamentar el traspàs d’una persona potser no tant jove però igualment amb moltes coses per dir i per fer: l’Antoni Anguela.

Per a molts, potser aquest nom i cognom no els dirà res, perquè era una persona gens amiga de l’ostentació, malgrat ser extraordinariament activa. I ho va ser tant des d’un punt de vista professional, com a cap del Servei de Patrimoni Etnològic de la Generalitat, per exemple, com des de la perspectiva d’activista sardanista. Els que ens dediquem a la informació d’aquesta parcel·la de la cultura catalana sabem de la seva eficiència i constància com a responsable d’Infosardana, una mena d’agència de notícies que havia aparegut invariablement durant trenta anys i que només la greu malaltia que patia va estroncar en el darrer moment.

L’Infosardana ja té nous responsables, com segurament altres dels fronts en els quals combatia l’Antoni, però tots sabem que no abunden els personatges discrets, eficaços i amb iniciativa com era ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada