dijous, 25 de novembre del 2010

Un nou aplec

[24-7-10]

Aquesta setmana ens arriba la notícia que un grup d’entusiastes han decidit iniciar un nou aplec. Entusiastes i agosarats per atrevir-se a fer això en els temps que corren, a mitja temporada –és a dir, sense opció a cap subvenció controlada per la Coordinadora d’Aplecs i, és clar, fora del programa-, però també perquè ho fan en un poble petit, el Pont d’Armentera, i de la manera més modesta possible:amb una cobla també modesta.

En realitat, l’exemple no és únic i són molts els aplecs que han començat així, precisament. Alguns han reeixit, altres s’han quedat pel camí i altres van fent. Generalment, mai no manca aquell nucli d’aficionats imprescindible, però una anàlisis acurada dels casos ens permet veure que, a l’hora de la veritat, tot depèn de la sintonia que hi hagi amb l’Ajuntament respectiu, de manera que un canvi de color polític o, senzillament, de titular de l’àrea corresponent, pot fer desaparèixer l’aplec. Malauradament tot és així de fràgil, sobretot als pobles petits, on a vegades només la constància, els contactes i la diplomàcia entesa des de totes les accepcions del terme en els aficionats poden fer que una activitat tingui continuïtat.

No cal dir que no voldríem espantar als amics del Pont d’Armentera i que els desitgem que la seva iniciativa, malgrat anar contra corrent, triomfi, I, és clar, encoratjar als aficionats a anar-hi. El dissabte 7 d’agost a la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada