dilluns, 22 de febrer del 2010

Canvis a les cobles

[20-21 de febrer del 2010]


Demà al migdia, al Serrallo de Tarragona, s’hi celebrarà una nova ballada de sardanes del cicle que organitzen conjuntament el Casal Tarragoní, l’Autoritat Portuària i els comerciants del barri. Aquesta vegada es comptarà amb la cobla Reus Jove, indiscutiblement la millor formació d’aquesta mena que mai hi ha tingut la seu a les comarques tarragonines i una de les que es fan escoltar arreu del país.

Nascuda com a fruit de la bona tasca del pare Joaquim Alqueza al col•legi Pare Manyanet de Reus, tal i com abans ho havia fet a Blanes, també amb seqüel•les molt grates, l’engrescament d’una bona colla de pares i alumnes va permetre un bon inici d’aquella cobla que fa poc més de deu anys irrompia com una més de les moltes iniciatives de músics joves que hi ha hagut els últims decennis. Però ha calgut la constància i la seriositat posteriors dels que n’han format part per afermar una cobla que va anar adquirint solidesa interpretativa i, conseqüentment, prestigi.

El problema més greu que ha de superar constantment són els efectes de la llunyania de les comarques amb més activitat i on és més reconeguda la qualitat dels músics, mal que ens dolgui haver-ho de dir. Això vol dir que constantment cal preveure la renovació de la plantilla, generalment perquè cobles de qualitat capten alguns dels músics de la Reus Jove. Aquesta dinàmica, habitual entre les cobles de cert nivell, aquí és més dificultosa perquè el relleu és més complicat. Fins ara, la Reus Jove ho ha superat magníficament, a vegades amb elements que han vingut d’altres comarques, però també captant joves valors no procedents de la cobla, que d’aquesta manera descobreixen un món per a ells nou i ple de possibilitats

Demà, la Reus Jove acomiadarà (en el més bon sentit de l’expressió, ja que sempre hi ha hagut bon rotllo amb els ex components) tres dels seus músics i aviat podrem veure-hi els nous fitxatges. Només cal esperar que els resultats siguin tan satisfactoris com ara: tot sembla indicar que serà així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada